Hemelbestormers

Tijdens LETS MEET AGAIN is er de unieke gelegenheid voor bezoekers om ook het zeer fraai beschilderde plafond van de Grote Kerk van dichtbij te bekijken.

Uniek Tongewelf

Als je een bezoek brengt aan de Grote Kerk Naarden zie je hoog boven je een uniek kunstwerk; het beschilderde tongewelf uit 1518. Het is vanaf de grond al vijf eeuwen te zien, op 25 meter hoogte. Tijdens LET’S MEET AGAIN doet de unieke kans zich voor om elk detail, elke gezichtsuitdrukking en de meest fantasievolle fabelwezens van dichtbij te ontdekken. Met een trap ‘bestorm’ je de geschilderde hemel. Stichting Grote Kerk Naarden laat tegelijkertijd een onderzoek uitvoeren naar de schilderingen.

De vijf eeuwen oude schilderingen zijn ongekend goed bewaard gebleven, en daardoor uitzonderlijk in Nederland. Samen vormen de schilderingen een fascinerend Bijbels beeldverhaal.

Bezoek

Via de steiger kunnen tien mensen per keer de schilderingen bezichtigen. Een audiotour, op je eigen smartphone, leidt je rond. Ook gaat er een begeleider mee van de Grote Kerk Naarden die vragen beantwoordt en meer kan vertellen over het tongewelf. Reserveringen op inschrijving bij aankomst LETS MEET AGAIN.

Veiligheid

Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers centraal. Per keer worden maximaal 10 bezoekers op de steiger toegelaten, de ruimte biedt de mogelijkheid om voldoende afstand tot elkaar te houden. Het dragen van een mondkapje is boven op de vloer bij het gewelf verplicht. Daarnaast worden extra hygiëne-maatregelen getroffen.

Echt een unieke bijkomstigheid wat wij de bezoekers van LETS MEET AGAIN niet willen onthouden. (Reserveringen op inschrijving bij aankomst)